Aquest dimecres, Twitter s’ha omplert de preguntes, peticions i propostes als candidats i candidates que diumenge es presenten a l’alcaldia de Barcelona. Una trentena de persones que viuen o han viscut al carrer han estat les protagonistes d’aquests missatges, amb el suport d’activistes, escriptors, periodistes, actrius i altres persones col·laboradores que han cedit els seus comptes de Twitter per donar veu al #votinvisible. Us ho expliquem!

“Us presente Gabriel Pérez Barrachina. Ell viu al carrer. A l’Avinguda Roma. Durant les dues pròximes hores farà servir el meu twitter per enviar missatges als polítics de Barcelona, en la campanya #votinvisible”, piulava aquest dimecres el periodista Vicent Partal. És una de les 21 persones col·laboradores que ha cedit el seu compte de Twitter per fer arribar la veu de les persones sense llar als alcaldables de Barcelona, juntament amb altres periodistes, escriptors, activistes, actrius i persones influents a Twitter.

 

“Si un día os encontrarais durmiendo en la calle y sin techo, ¿cómo os gustaría que os trataran? ¿Con dignidad?”, preguntava l’Alfredo als líders polítics. L’Alfredo ha viscut al carrer, des de fa uns mesos aporta la seva expertesa a l’equip directiu d’Arrels i és una de les 26 veus que hem sentit a través del #votinvisible. Un dels temes destacats ha estat l’habitatge digne. Les parelles formades pel Carlos i l’humorista gràfic Ferran Martín; el Daniel i la periodista Montse Santolino; o el Miquel i l’escriptor Màrius Serra, ho han deixat clar:

 

Les parelles també han parlat sobre l’accés a la feina i a la sanitat. Aquí teniu els missatges del Gustavo i l’actriu Estel Solé; i del grup de persones que van tuitejar des del compte de Placido_Mo:

 

Un total de 2.430 persones han participat al #votinvisible a través del seu compte de Twitter. L’experiència ha servit per donar veu a les persones sense llar però també per apoderar-les en la denúncia de la problemàtica i sensibilitzar la ciutadania per fer possible #ningúdormintalcarrer. Durant les dues hores que ha durat l’acció, s’han enviat més de 5.800 tuits i l’etiqueta #votinvisible ha aconseguit ser trending topic a Barcelona. Hem llegit propostes i peticions com aquestes:

 

Què han contestat els líders polítics?

“¿Quién va a hacer algo para que haya una cama para todas las personas que viven en la calle?”, preguntava el Francisco als líders polítics. “Nos escucháis? Nos veis cuando pasáis por la calle?”, els interpelava el Davide. I l’Hilario preguntava: “Quina data us fixeu per fer possible #ningúdormintalcarrer?”. El #votinvisible ha aconseguit resposta de tots els partits polítics que es presenten a l’alcaldia de la ciutat, podeu llegir-les aquí.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.