Sala de premsa

Quantes persones dormen al carrer?

En general, no tenim dades exactes ni actualitzades que permetin dimensionar la problemàtica.

  • A Barcelona sí sabem quantes persones dormen al ras perquè de manera habitual es realitzen recomptes. A l’últim, realitzat al maig de 2018, es van comptabilitzar 956 persones.
  • A Catalunya no tenim una dada actualitzada. Les últimes xifres són de l’any 2014 i les dona l’Agència Catalana de l’Habitatge, que parla de 5.433 persones vivint al carrer o en refugis de baixa exigència. Aquestes xifres tenen en compte només les persones ateses pels serveis públics. Tampoc es fan recomptes a tots els municipis.
  • A l’Estat espanyol les dades que hi ha les dona l’Institut Nacional d’Estadística cada dos anys però només comptabilitzen les persones que fan ús dels recursos d’allotjament i de menjador i deixen fora altres persones que dormen al carrer i no utilitzen aquests recursos.
  • A la Unió Europea no hi ha criteris comuns entre els diferents països per comptabilitzar quantes persones dormen al carrer i no tenen una llar ni tampoc hi ha una xifra total.

Visita els apartats del nostre web per saber més sobre la problemàtica del sensellarisme i conèixer millor la tasca d’Arrels.