El 22 de maig volem fer arribar la veu de les persones sense llar als partits que es presenten a les eleccions municipals a Barcelona. Una vintena de persones influents cediran els seus perfils de twitter a persones que viuen o han viscut al carrer per traslladar les seves propostes i demandes en relació a la problemàtica del sensellarisme. T’expliquem com pots sumar-t’hi!

Què farem?

El dimecres 22 de maig, entre les 18h i les 20h, reunirem persones que viuen o han viscut al carrer amb persones influents a twitter perquè, mitjançant els seus comptes interpel·lin directament i facin arribar els seus missatges als candidats polítics que es presenten a les eleccions del 26 de maig a Barcelona. L’acció s’articularà amb l’etiqueta #votinvisible.

Com ho farem?

La idea és crear parelles formades per un usuari habitual de twitter i una persona que viu o ha viscut al carrer. Els tuitaires cediran durant unes hores el seu compte per donar veu a les propostes, preguntes i demandes que la seva parella vulgui formular als candidats. Durant aquest temps, els perfils de twitter mostraran la imatge i la biografia de la persona que viu o ha viscut al carrer i que està fent sentir la seva veu.

Què volem aconseguir?

  • Fer arribar als líders polítics la veu de les persones sense llar.
  • Sensibilitzar la ciutadania per fer possible #ningúdormintalcarrer.
  • Apoderar les persones sense llar en la denúncia d’aquesta problemàtica.

I tu, com pots participar?

El 22 de maig, piula amb l’etiqueta #votinvisible, retuiteja els nostres tuits i suma les teves idees i comentaris. Comptem amb tu per arribar a moltes pantalles! Aquí trobes algunes indicacions, els comptes de twitter dels candidats i candidates i algunes idees per tuitejar!

Què proposem des d’Arrels per a les eleccions del 26M?

El govern resultant a l’Ajuntament de Barcelona haurà d’afrontar la realitat de les persones que dormen al carrer a la ciutat. Des d’Arrels, fem cinc propostes polítiques:

  • Més habitatge públic i promocions específiques per a les persones que dormen al carrer.
  • Menys albergs i més espais de baixa exigència a cada barri de la ciutat.
  • Mirar més enllà del termòmetre per actuar sobre la problemàtica del sensellarisme.
  • Modificar l’ordenança de convivència perquè respecti els drets de les persones sense llar.
  • Menys intervenció policial i més intervenció social.

 

Aquesta serà la segona edició del #votinvisible, després de l’acció organitzada poc abans de les eleccions estatals del 2016. En aquella ocasió, 24 parelles van piular sobre els drets de les persones sense llar i l’accés a l’habitatge, a la sanitat i a la feina digna. Els missatges van arribar a més de 20,5 milions de pantalles. A més, vam concloure amb la resposta dels candidats de diferents partits.

2 thoughts on “Suma’t al #votinvisible per donar veu a les persones sense llar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.