Aquesta postal no és un pessebre de Nadal; és una acció de sensibilització protagonitzada per persones que viuen o han viscut als carrers de Barcelona. Tot i que el Nadal ha acabat, #LHivernEsQueda. Cal mirar més enllà del termòmetre i apostar perquè tothom tingui dret a un habitatge assequible, hi col·labores?

A Barcelona, 1.200 persones viuen al carrer. Cada dia de l’any s’exposen a problemes de salut, pors, agressions i a la vulneració reiterada de drets. Ara, el Nadal ha acabat però l’hivern es queda i el fred se suma com a un dels riscos per a les persones. “Quan la temperatura baixa de 0ºC, hi ha un perill de risc vital perquè et pots morir”, explica Daniel Roca, metge de família al centre d’atenció primària Raval Sud i al CAS Baluard.

Cada any, quan la temperatura baixa fins els 5ºC, l’Ajuntament de Barcelona activa l’Operació Fred i habilita 75 places nocturnes. Quan la temperatura arriba als 0ºC, s’activa la fase d’alerta i s’obren places addicionals. Aquest any seran 325 places, això significa acollir només un terç de les persones que viuen al carrer.

La Mireia, el Cornelius, el Davide, l’Anna Maria i el Jaume saben molt bé què és dormir al ras i són alguns dels protagonistes de l’acció #LHivernEsQueda, creada per sensibilitzar sobre la problemàtica de viure al carrer. Des d’Arrels no ens cansem de repetir que viure al carrer és perillós tots els dies de l’any i oferir albergs temporals per als mesos més freds no resol la problemàtica. Cal mirar més enllà del termòmetre i buscar solucions definitives al sensellarisme apostant per la prevenció i perquè tothom tingui dret a un habitatge assequible.

Un hivern sense #ningúdormintalcarrer, col·labora!

La xifra de persones que atenem a Arrels no para de créixer i els reptes cada vegada són més grans perquè el nombre de persones que viuen al carrer a Barcelona augmenta i és molt difícil trobar habitatges a preu assequible. “La situació està lluny de millorar. Les administracions continuen sense fer els deures i, de moment, no hi ha cap canvi des dels governs que ens faci pensar que la situació no anirà a pitjor”, afirma el director d’Arrels, Ferran Busquets.

Necessitem suport per seguir proporcionant allotjament digne i estable que permeti a les persones recuperar la seva autonomia i confiança. Tot i que el Nadal ha acabat, el millor regal és un hivern sense #ningúdormintalcarrer. Hi col·labores?

Aquesta acció està protagonitzada per persones que viuen o que han viscut al carrer i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’agència c14torce i la productora BLUR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.