Aquest any, compra el tortell de Reis a favor d’Arrels! El Gremi de Flequers de Barcelona i Arrels Fundació llancem el dia 5 de gener aquesta acció a favor les persones sense llar. En total, 3.415 tortells que es vendran en sis municipis i que, a més de la tradicional fava i el rei, inclouran un clauer de fusta fet a mà i que porta inscrita la reivindicació #ningúdormintalcarrer. T’expliquem la iniciativa i on trobar els tortells!

L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar i recaptar fons per als nostres projectes; en aquest sentit, els forns que s’han sumat a la campanya destinaran 1 euro de cada tortell que venguin a benefici d’Arrels. Els 3.415 tortells es podran trobar a 38 establiments d’11 empreses diferents i que s’ubiquen a sis municipis catalans: Barcelona, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquí podeu trobar el llistat complet d’establiments que vendran el tortell de Reis a favor d’Arrels.

L’acció l’ha articulat el Gremi de Flequers, format per uns 300 agremiats que representen més de 1.200 establiments de venda a Barcelona.

Tortells que criden #ningúsenseclau

L’acció forma part de la campanya d’Arrels Ningú sense clau, que juga amb la metàfora d’una clau i amb la idea de què significa per a les persones que viuen al carrer no tenir una clau: un objecte que per a la majoria de gent és quotidià però que per a una persona que no té llar simbolitza conceptes com dignitat, tranquil·litat, estabilitat o pau.

La campanya posa l’accent en el fet que tothom pot contribuir a fer possible el repte #ningúdormintalcarrer. Oferir una nit d’allotjament a una persona, amb el seguiment social que necessita, té un cost d’uns 22 euros.

La campanya Ningú sense clau també informa sobre què cal fer quan es veu algú vivint al carrer. Per això, s’estan realitzant diverses sortides per Barcelona en què s’informa sobre aquesta qüestió i s’ha elaborat un vídeo en què persones que han dormit o dormen al carrer donen la seva visió sobre què esperen les persones sense llar de la ciutadania.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.