Piula #27Sningudormintalcarrer perquè els polítics tinguin en compte les persones sense llar!


Arrels convida la ciutadania a twittejar durant la campanya electoral per dir als candidats que dormir al carrer no és una cosa normal i que calen polítiques que canviïn la situació. Si tens twitter, difon l’etiqueta #27Sningudormintalcarrer!

Quantes persones dormen als carrers de Catalunya? S’aposta per recursos d’urgència o per garantir l’allotjament estable? Quin suport es donarà als municipis perquè atenguin les persones que viuen al carrer?

Aquestes són algunes de les preguntes que, durant la campanya electoral, Arrels vol traslladar a les formacions polítiques que opten al Parlament català. Però no ho volem fer sols, sinó amb el suport de la ciutadania i aprofitant la xarxa social twitter. T’expliquem breument com fer-ho:

 

Propostes bàsiques a favor de les persones sense llar

Actualment a Catalunya no se sap quantes persones dormen al carrer. Les últimes xifres publicades per la Generalitat són de l’any 2010 i es basaven en metodologies diferents; xifraven en 14.661 les persones vivint al carrer. La xifra més aproximada es refereix a la ciutat de Barcelona, on el 26 de maig del 2015 Arrels va organitzar un recompte nocturn i va detectar 892 persones dormint als carrers.

En concret, Arrels proposa als partits:

  • Realitzar recomptes anuals a nivell de tot Catalunya per saber quantes persones viuen al carrer.
  • Impulsar el model d’atenció Housing First, que prioritza l’accés a l’habitatge estable, formant i donant eines a nivell local.
  • Vetllar amb lleis i pressupostos perquè cada municipi pugui atendre les persones sense llar que viuen al seu territori.

 

Compromís del Parlament de Catalunya

A l’abril, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció perquè el Govern organitzi recomptes periòdics que permetin saber quantes persones dormen la carrer a Catalunya. L’objectiu és dimensionar la realitat i saber quines polítiques es necessiten per abordar-la. Qui guanyi les eleccions ho haurà de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.