A finals de desembre vàrem sortir als carrers de Barcelona per deixar clar que no volem que ningú dormi al carrer. El missatge va arribar a llocs emblemàtics de la ciutat, mercats i parcs però volem que arribi més enllà. Ens ajudes?

Pels mercats de la ciutat, el centre històric, la Diagonal i el Passeig de Gràcia, l’estació de Sants, el parc de la Ciutadella, el Born… per tots aquests llocs i molts més vàrem passejar els últims dies de desembre amb cors grans de cartró i un únic objectiu: recordar a la ciutadania que dormir al carrer no és una cosa normal.

Les rutes de carrer s’han acabat i ara volem fer arribar el missatge Ningú dormint al carrer d’altres maneres a les quals et pots sumar:

  • Posant a la teva feina/escola/botiga/biblioteca/etc un gran cor de cartró amb el lema Ningú dormint al carrer. A les rutes de carrer de fa uns dies portàvem diversos cors amb aquest lema i en tres idiomes (català, castellà i anglès). Després de la ruta ens queden 15 cors grans que us volem regalar!**
  • Enganxant on més us agradi una enganxina amb la frase ‘ningú dormint al carrer’. A les rutes de carrer vam repartir centenars però encara ens queden unes quantes que us volem regalar!**
  • Dient a través de les xarxes socials #ningudormintalcarrer, afegint a la teva foto de perfil a facebook aquesta imatge, pujant a Instagram una imatge que posi sostre amb l’etiqueta #ningudormintalcarrer i a través de twitter.
  • Descarregant-te la guardiola Ningú dormint al carrer i posant-la a algun lloc visible perquè tothom pugui col·laborar.

Sis dies de ruta cridant Ningú Dormint al Carrer

La campanya que hem posat en marxa aquest Nadal vol sensibilitzar la ciutadania i recordar a les formacions polítiques la necessitat de seguir treballant perquè tothom tingui un lloc digne on viure. En aquests context, més de 60 persones vinculades a Arrels han passejat per Barcelona amb el lema #ningudormintalcarrer. Volem compartir amb vosaltres algunes de les anècdotes:

  • Hi ha hagut persones que dormen al carrer i que, en veure passar el grup amb els cors de cartró i el lema #ningudormintalcarrer, s’han sumat al passeig per iniciativa pròpia. “Puc acompanyar-vos i portar un d’aquests cors?”, preguntava deia un senyor.
  • Els grups que han fet les diferents rutes pel carrer estaven formats per persones voluntàries, ateses i treballadores d’Arrels. El Manel, que ha viscut al carrer i porta anys vinculat a Arrels, ens deia perquè ha participat: “Qué hago yo en un banco, solo. Prefiero venir, unirme al grupo y repartir corazones”.
  • La gent ens ha aturat pel carrer per preguntar què fèiem, demanar-vos cors grans per a les seves botigues o llocs de feina i preguntar com podia col•laborar. ‘De lluny us he vist amb els cors i m’ha semblat molt maco. Ara que llegeixo el que diu m’agrada encara més’, ens comentava un noi al Raval.

** Pots venir a recollir un cor gran de cartró i/o enganxines amb el lema #ningudormintalcarrer al carrer Riereta nº24 de Barcelona. Horari: de 10h a 13h i de 17 a 19:30h.

2 thoughts on “#Ningudormintalcarrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.