L’artista Miquel Fuster exposa els seus dibuixos a la Facultat de Belles Arts


Del 29 d’abril al 15 de maig l’obra de l’il·lustrador Miquel Fuster, que es va veure abocat a viure durant 15 anys al carrer, es pot visitar a la sala d’exposicions de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (Pau Gargallo, 4).

Poster expo Miquel Fuster para expositor digital La mostra Miguel, 15 años en la calle inclou originals de les col·laboracions de Miquel Fuster amb el diari 20 minutos i les còpies dels rotatius, originals de la seva obra 15 años en la calle i il·lustracions  autèntiques dels anys 60 i 70, època en què va treballar a l’agència Selecciones Ilustradas. Tanmateix, per primera vegada, s’hi exposen alguns dels seus dibuixos eròtics, una vessant poc coneguda però de la qual en té força producció. L’exposició està organitzada pel Vicedeganat de Cultura de la Universitat de Barcelona, UB Voluntariat i Arrels.

Qui és Miquel Fuster?

Dibuixar ha estat sempre una de les grans passions de Miquel Fuster, des de ben petit es va enamorar d’aquesta afició que l’ha acompanyat tota la vida. Amb 16 anys va començar a col·laborar com a aprenent a l’editorial Bruguera i, posteriorment, va incorporar-se a l’agència Selecciones Ilustradas. La seva vida va fer un gir a causa d’una ruptura sentimental i de l’incendi de casa seva, i va ser aleshores quan van començar els 15 anys de vida al carrer.

Durant tot el temps al carrer, el paper i el llapis li van fer sempre costat, dibuixava sobretot per vendre les seves obres als turistes i així guanyar-se alguns diners. La vida durant aquests anys va ser dura i complicada, tal com escriu al seu blog: “Siempre en los brazos de la desesperación, nunca me parecieron mis errores tan horribles, ni tan furiosos los golpes que me daba la memoria. […] Hoy ya no amanecen mis días risueños porque mi amargura y mi tristeza me han desposeído de todas las ilusiones.” Tot i això,  finalment va aconseguir tirar endavant i va decidir explicar la seva experiència a través de la il·lustració amb el còmic autobiogràfic Miguel, 15 años en la calle.

Us convidem a veure l’exposició!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.