Arrels organitza una jornada sobre l’aplicació del model Housing First a Catalunya


Arrels organitza una jornada sobre la implementació del model Housing First a Catalunya oberta a entitats socials i administracions que comptarà amb la presència d’experts internacionals en la matèria. Tindrà lloc el dimarts 18 d’octubre al Born Centre Cultural de Barcelona. Podeu veure aquí el programa.

Què és el model Housing First i què s’ha de tenir en compte per implementar-lo. Aquest és el punt de partida de la jornada L’aplicació del model Housing First a Catalunya. La inscripció ja està tancada però podeu seguir la jornada el mateix dia per streaming (sessió del matí i sessió de la tarda).

L’any passat ja va tenir lloc la jornada Dormir al carrer a Catalunya on entitats socials i administracions es van trobar per abordar la causa #ningúdormintalcarrer i van elaborar un recull de propostes per afrontar la realitat de les persones sense llar a Catalunya.

El model Housing First va ser creat l’any 1992 per l’organització nord-americana Pathways to Housing i prioritza l’accés immediat a un habitatge digne com a base per començar el procés de millora de les persones que viuen al carrer.

Les claus de la jornada

L’objectiu de la trobada és entendre en què consisteix el model Housing First des de les seves bases teòriques per després reflexionar sobre els punts que cal tenir en compte per implementar-lo.

Per fer-ho, es comptarà amb el suport de dos experts internacionals en sensellarisme: Sam Tsemberis, psicòleg clínic i impulsor del Housing First a l’entitat nord-americana Pathways to Housing, i Tim Aubry, piscòleg i investigador canadenc sobre la fidelitat al model Housing First.

La jornada, que tindrà lloc el proper 18 d’octubre de 9:30h a 18h al Born Centre Cultural de Barcelona, està oberta a professionals de l’àmbit públic i d’organitzacions socials així com a responsables i directius d’entitats que, arreu del territori català, treballen amb el model Housing First o volen començar a implementar-lo, per donar resposta a la situació de les persones que dormen al carrer.

Podeu descarregar-vos aquí el programa de la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.