Oferir més allotjament estable i de qualitat i explicar millor a la ciutadania què pot fer quan es troba una persona dormint al carrer. Són dos dels objectius d’Arrels per a aquest any 2016. Us expliquem amb detall els reptes per a aquest any.

    • Aconseguir més allotjament estable i de qualitat. Durant el 2015 hem incrementat el nombre d’habitatges individuals i l’objectiu és aconseguir encara més pisos d’aquest tipus perquè persones que viuen al carrer o a llocs inadequats tinguin un lloc digne i estable on viure.
    • Habilitar un ‘pis de carrer’. O, el que és el mateix, un pis de baixa exigència que faci de refugi temporal per a persones que dormen al carrer des de fa temps.
    • Acompanyar les persones perquè no se sentin soles. Quan una persona sense llar entra a viure en un pis per a ella sola la seva situació canvia molt: es deixa enrere la vida al carrer o els problemes de convivència en altres tipus d’habitatge, augmenta la tranquil•litat, millora la salut… El repte, però, és la sensació de solitud que es viu i el poder arrelar-se al nou barri.
    • Explicar més i millor a la ciutadania què es pot fer quan veiem una persona dormint al carrer. Aquesta pregunta ens arriba molt sovint, per telèfon, mail, xarxes socials i la nostra pàgina web. Aquest 2016 seguirem responent els dubtes i intentarem explicar millor per què s’arriba a viure al carrer, què pot fer el ciutadà, quins recursos existeixen, etc.
    • Buscar el suport de més persones que se sumin a la causa #ningúdormintalcarrer, fent-se voluntàries o aportant econòmicament al projecte com a sòcies i donants. Per a aquest 2016, Arrels preveu un pressupost de 3,4 milions d’euros, la meitat dels quals per garantir allotjament estable. L’objectiu, també, és que el 67% sigui finançament privat.

Vols col·laborar? Mira algunes de les opcions que hi ha!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.