Recompte Barcelona 2016: comptem quantes persones dormen als carrers


El proper dimecres 18 de maig a la nit tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), amb la participació de 900 voluntaris. A l’última edició del recompte, realitzada ara fa un any, es van comptar fins a 892 persones dormint als carrers de la ciutat.

Quan i on serà el recompte?

Tindrà lloc la nit del 18 al 19 de maig a tots els barris de Barcelona.

Com?

900 persones voluntàries es dividiran en petits grups que recorreran els districtes de la ciutat. Durant el recompte es vol utilitzar una aplicació de mòbil per anar reportant la informació; és recomanable tenir un smartphone i dur la bateria carregada!

Per què?

L’objectiu de tots els recomptes és saber l’estat actual d’aquesta realitat per poder traçar polítiques i mesures per fer-hi front. A Barcelona s’han realitzat tres recomptes de persones que dormen al ras:

  • Dos organitzats per la XAPSLL el 2008, on es van comptar 658 persones dormint al carrer; i el 2011, on es van comptabilitzar 838 persones.
  • Un tercer recompte, l’any 2015, organitzat per Arrels.

Com pots participar?

Per formar part del grup de 900 voluntaris i fer possible el recompte no cal que tinguis experiència prèvia. Sí que és obligatori ser major d’edat i cal que tinguis un transport per tornar a casa, ja que l’activitat acabarà de matinada. Per inscriure’t com a voluntari accedeix al web del recompte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.