Què fer si t’has quedat sense sostre?

 • Tant si fa uns dies com si fa més temps que estàs al carrer a Barcelona però ningú ho sap, pots anar a demanar ajuda al Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament. Allà atenen persones soles i famílies amb menors d’edat i sense. Millor si hi vas directament.
  Adreça: Passeig Pujades, 29 | Tel. 93 256 66 50
 • Pots anar a dinar gratuïtament a qualsevol dels menjadors públics de Barcelona pel teu compte durant tres dies però, si vols anar més temps, necessitaràs que el teu centre de serveis socials faci el tràmit. Més informació.
 • Si necessites un lloc on dormir, pots anar als albergs d’acollida temporal. Són gratuïts i d’entrada lliure. No cal que demanis cita prèvia, pots presentar-te directament, tot i que hi ha molta llista d’espera. Millor si portes algun document acreditatiu (DNI, NIE o passaport).
  Zona Franca: c/ Número 60 Zona Franca, 9
  Nou Barris: c/ Marie Curie, 20
  Sant Gervasi: c/ Císter, 20
  Més informació.
 • Si necessites un lloc on dutxar-te pots consultar aquesta guia de la comunitat de Sant Egidi que agrupa els serveis de Barcelona on menjar, dormir, rentar-se i curar-se.
 • Si has rebut alguna agressió, amenaça, insult o situació discriminatòria, contacta amb el Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona.
  Adreça: Gran Via de les Corts, 111, Ciutat de la Justícia, Edifici F, planta 9.
  Tel. 93 554 91 10 i 91 554 93 26.
 • Si vius a Catalunya però fora de Barcelona has d’anar al centre de serveis socials que et correspon. Per saber on està el teu centre de serveis socials pots trucar al 012.
 • Si vius fora de Catalunya, a la resta de l’Estat, truca al telèfon 012 d’informació ciutadana.

I Arrels, què fa?

Si estàs a Barcelona, vine regularment al centre obert d’Arrels. No tenim recursos per a tothom, però podràs passar la tarda i descansar, deixar a la consigna de dia les teves coses i rebre assessorament sobre els recursos de l’entitat i la ciutat. El centre obre de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19:30h, i dissabtes de 16h a 19:30h. Està al carrer Riereta 24 de Barcelona.