Enllaç a la bio

Descobreix

#Visibles

“T’havies fixat mai en mi? Segurament no. La vida al carrer em va convertir en invisible, però ara ja no ho soc”.

#Visibles, 13 peces d’art urbà per trencar prejudicis sobre les persones sense llar a Barcelona.

Col·labora

La nostra botiga

Una caseta de fusta, postals per felicitar les festes, llibretes enquadernades a mà, tasses fetes artesanalment, llibres que sensibilitzen sobre la problemàtica, samarretes il·lustrades per artistes compromesos… Descobreix tots aquests productes a la botiga d’Arrels i ajuda’ns a fer possible #ningúdormintalcarrer!


Fes voluntariat a Arrels

T’expliquem les oportunitats de voluntariat que tenim actualment. Si tens ganes de col·laborar, contacta’ns a vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org explicant qui ets, què t’agradaria fer i quina és la teva disponibilitat.


Orienta les persones que viuen al carrer

On menjar? On dutxar-se? On descansar? On denunciar una agressió? Compartim la guia Sobreviure al carrer a Barcelona, amb un centenar de recursos d’accés directe adreçats a persones que viuen al carrer, per cobrir necessitats bàsiques.


Treballa amb nosaltres

Vols treballar o fer pràctiques a Arrels? Consulta totes les ofertes vigents a la secció “Treballa amb nosaltres”.

Informa't

Mil persones s’han adreçat a Arrels durant la pandèmia per explicar que comencen a viure al carrer

Un home que aviat haurà de deixar la pensió, una persona a qui han estafat i dorm amagada en una escala de veïns, un jove que en fer els 18 anys ha deixat d’estar tutelat i ara viu al carrer… Fins a 1.062 persones han vingut al centre obert des de l’inici de la pandèmia i ens han explicat que començaven a viure al ras o que estaven a punt de perdre casa seva.

Llegeix més.


Ningú sense record

Haver de viure al carrer significa estar exposat a riscos durant tot l’any i vulnera molts drets, entre ells el dret a la salut, a la vida i al record. Per visibilitzar aquesta realitat, cada any recordem les persones sense llar que ens han deixat en un acte públic al carrer.

Ara també les volem recordar en aquest mosaic web.


Viure al carrer en temps de pandèmia

On van tenir la seva última llar les persones que viuen al carrer a Barcelona? Tres de cada quatre vivien en altres ciutats i la meitat va venir per buscar feina. El 61% de les persones que en el seu moment van arribar des d’un altre municipi, però, han començat a viure a la intempèrie quan ja vivien a Barcelona.


1.064 persones dormen als carrers de Barcelona: primers resultats de l'enquesta

La nit del 10 de juny vam sortir a enquestar les persones que viuen al carrer i 289 d’elles ens van explicar la seva situació. Els primers resultats són preocupants: augmenta el nombre de persones que diuen haver patit una agressió i la mitjana del temps de vida al carrer arriba als 4 anys i 8 mesos. Durant la nit, vam detectar 1.064 persones dormint al ras, una xifra que considerem de mínims i que podria superar les 1.100 persones. Més informació.


Què hem fet el 2020?

Durant aquest any de pandèmia hem seguit treballant per atendre les persones en situació de sensellarisme. Hem intensificat l’atenció al carrer, hem obert un nou servei d’orientacions a la ciutadania i en els mesos de confinament estricte vam habilitat un servei d’emergència per atendre les persones que no tenien on confinar-se.

Et presentem la memòria de l’any 2020, on detallem les activitats que hem portat a terme i rendim comptes.


Censos i recomptes a Catalunya

A Catalunya no sabem quantes persones viuen al carrer ni en quina situació es troben. Els recomptes i censos són eines útils per aprofundir en la problemàtica i cal que s’organitzin a tots els municipis.