“Les tipografies HomelessFonts es poden fer servir per enviar missatges amb personalitat”


Bill Davis és portaveu de Monotype, empresa líder en la distribució de tipografies. Aquests dies ha estat a Barcelona, a la Conferència anual de Tipografia – ATypl, on ha presentat l’acord amb Arrels Fundació per donar a conèixer el projecte HomelessFonts i sensibilitzar sobre la realitat de les persones sense llar a través de les lletres. Hem parlat amb ell sobre la seva visió del projecte.

Quina és la importància de presentar un projecte com HomelessFonts a la conferència ATypl?
Aquesta conferència és molt important perquè reuneix gent de la comunitat de la tipografia, dissenyadors, historiadors, especialistes en fonts, etc, i és genial poder coincidir i presentar HomelessFonts a aquest tipus d’audiència per intentar sumar més suport al projecte.

Com vau conèixer HomelessFonts i per què vau decidir col·laborar?
A Monotype insistim sempre en la cultura del retorn i, a través de les nostres oficines, fem un esforç conscient per participar en causes socials a nivell local. Quan vam conèixer HomelessFonts ens va semblar que era una projecte genial i vam voler col·laborar.

Havíeu participat anteriorment en altres causes socials?
Hem col·laborat amb bancs d’aliments locals, els Jocs Paralímpics i projectes com Hàbitat per a la Humanitat. També ens hem involucrat en causes i projectes relacionats d’alguna manera amb el nostre objectiu. Per exemple, hem col·laborat amb diaris de carrer impulsats per persones sense llar i hem participat en el redisseny d’Spare Change News, el diari de carrer més antic dels Estats Units.

Com a expert en tipografia, què et transmeten les lletres de HomelessFonts?
La sensació és meravellosa. M’agrada la iniciativa perquè captura allò que és més important en la tipografia: que cada lletra tingui una personalitat i un sentiment únic. I HomelessFonts ho aconsegueix i demostra que darrere de cada lletra hi ha una persona. Crec que aquestes lletres es poden fer servir per enviar missatges amb certa personalitat.

Creus que el fet que una empresa com Monotype ajudi a distribuir les lletres HomelessFonts ajudarà a sensibilitzar sobre la problemàtica de les persones sense llar?
Amb la nostra col·laboració esperem aportar més visibilitat al projecte. D’una banda, entre les mateixes oficines que Monotype té a tot el món, i d’una altra, arribant als clients i a altres companyies. Comprar una llicència HomelessFonts distribuïda per Monotype significa acostar-se a la realitat de les persones sense llar i, a més, tots els beneficis aniran a parar a la fundació Arrels i els seus projectes amb persones sense sostre a Barcelona.

Has aprofitat la teva visita a la conferència ATypI a Barcelona per conèixer en directe la tasca de la fundació Arrels, què t’ha semblat?
Abans de visitar-vos tenia una bona percepció gràcies a la informació concreta de la vostra web, però conèixer les vostres instal·lacions, els voluntaris i les persones que ateneu ha servit per amplificar aquesta sensació.

Per últim, ens expliques alguna cosa sobre Monotype perquè us coneguem millor?
Monotype existeix des de fa més de 125 anys i sempre ha estat líder en totes les èpoques tipogràfiques. Al 2013 vam créixer un 11% i actualment tenim una plantilla de 445 treballadors. Les nostres biblioteques online contenen milers de tipografies, amb alguns dels dissenys més usats del món, com la Times New Roman, l’Helvètica i la Franklin Gothic, entre d’altres. I al 2013, els nostres llocs web van tenir més de 68 milions de visites de més de 200 països de tot el món.


Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.