17 de maig: torna el recompte nocturn de persones que dormen al carrer a Barcelona


El proper dimecres 17 de maig a la nit tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). Per tal d’arribar a totes les zones de la ciutat, es necessiten 1.100 persones voluntàries. A l’última edició del recompte, realitzada ara fa un any, es van comptar fins a 941 persones dormint als carrers de la ciutat.

La nit del 17 al 18 de maig, centenars de persones voluntà­ries sortiran pels carrers de Barcelona per comptar quantes persones dormen al ras. Es tracta del recompte 2017 organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) que engloba una trentena d’organitzacions que, com Arrels, es dediquen a l’abordatge del sensellarisme. Per tal d’arribar a tots els racons de la ciutat es necessiten 1.100 persones voluntàries. Inscriu-te!

La nit del recompte, les persones voluntàries s’organitzaran en petits grups de 2-3 persones, que recorreran carrers i parcs de tota la ciutat, distribuïts en 287 zones. Durant el recompte s’utilitzarà una aplicació de mòbil per anar reportant la informació.

Què és un recompte i per a què serveix?

Un recompte és una eina quantitativa que permet fer una fotografia del nombre de persones que dormen al carrer en un municipi determinat en una nit determinada. El resultat és una xifra de mínims però serveix per dimensionar la problemàtica i poder traçar polítiques i mesures per fer-hi front, contribuint a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense llar. Es tracta d’un mètode efectiu que, si es realitza de manera anual, permet mesurar la problemàtica i analitzar l’evolució al llarg del temps. També és una acció que serveix per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta realitat.

Altres recomptes anteriors a Barcelona

A Barcelona serà el cinquè recompte i se sumarà als que es van realitzar els anys 2008, 2011 i 2016 organitzats per la XAPSLL i al del 2015, organitzat per Arrels. En la primera edició del recompte, es van comptabilitzar 658 persones dormint al carrer; l’any passat se’n van comptar 941, la qual cosa suposa un increment del 38% en vuit anys.

Més informació:

  • Per formar part del grup de 1.100 voluntaris i fer possible el recompte no cal que tinguis experiència prèvia. Per participar-hi, només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 17 de maig entre les 21.30h i les 2.00h de la matinada. Inscriu-te al recompte!
  • Els dies 6, 7 i 8 de juny, Arrels organitza el segon Cens de persones sense llar a Barcelona, amb l’objectiu de recollir informació qualitativa sobre la situació i necessitats d’aquestes persones. El recompte organitzat per la XAPSLL, i en el qual participa Arrels, ajudarà a dimensionar la realitat i amb el cens pretenem obtenir informació més detallada. Podeu saber més mirant aquest vídeo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.