Durant l’estat d’alarma, s’han habilitat places extraordinàries perquè les persones que viuen al carrer a Barcelona es puguin confinar però encara hi ha moltes vivint al ras. Des d’Arrels no volem deixar ningú enrere, per això engeguem un equip de carrer específic i una línia telefònica per a la ciutadania preocupada. Volem ser una eina per seguir acompanyant les persones més vulnerables que viuen al ras… i incidir per fer possible #ningúconfinatalcarrer. Ens ajudes?

Si una cosa ens està ensenyant l’emergència sanitària per coronavirus és que tots i totes som importants per lluitar contra el virus. Quedar-nos a casa és la manera de fer-hi front i prevenir la cadena de contagis però no tothom té una llar on confinar-se. A Barcelona, unes 1.200 persones viuen al carrer i, malgrat aquests dies s’han habilitat places extraordinàries perquè es puguin resguardar, encara hi ha centenars de persones al ras a la ciutat. Estan confinades al carrer.

Des del primer dia d’estat d’alarma, des d’Arrels hem sortit al carrer per visitar les persones que viuen en una situació més vulnerable, hem mantingut oberts els serveis bàsics de dutxa i consigna, ens hem assegurat que les 200 persones a les quals garantim l’allotjament estiguin bé i hem ofert informació pràctica a la ciutadania que voleu col·laborar. Ara donem un pas més i posem en marxa dos nous projectes per als quals necessitem el vostre suport.

1. Un equip de carrer per a l’emergència

 • Hem creat un equip de carrer específic que funcionarà només durant d’estat d’emergència, visitarà les persones que viuen al ras i intentarà donar resposta a necessitats assistencials i bàsiques com l’alimentació, l’abric, la higiene i la protecció sanitària. Aquest equip, format per unes 40 persones voluntàries, recorrerà inicialment els districtes d’Eixample i Sants-Montjuïc perquè en aquestes zones hi ha menys serveis per a persones sense llar i hi viuen més de 400 persones al carrer.
 • De manera paral·lela seguirà en actiu l’equip de carrer d’Arrels que, durant tot l’any, visita les persones que es troben en una situació més deteriorada. Tots dos equips de carrer – l’habitual i l’específic – sortiran al carrer perquè estem detectant situacions de sensellarisme més invisible, sensació de por i incertesa per part de les persones que viuen al ras, necessitat de cobrir necessitats bàsiques perquè hi ha recursos tancats i perquè sabem que moltes persones seguiran estant al carrer tot i obrir noves places d’allotjament, perquè no s’adeqüen a allò que necessiten.
 • Ajuda’ns des de casa, #EtsVital! Per fer tota aquesta feina, necessitem saber quantes persones viuen en aquests moments als barris de la ciutat. Algunes sabem que s’han refugiat a les places alternatives que s’han habilitat, altres segueixen a la seva zona habitual i moltes altres s’han mogut i desplaçat perquè alguns recursos han tancat o per motius de seguretat. Ens pots ajudar descarregant-te l’APP Arrels Localitzador i aprofitant els teus desplaçaments habituals d’aquests dies per indicar-nos si hi ha persones vivint als carrers del teu barri.

2. Orientacions telefòniques a la ciutadania

 • Hem habilitat un servei d’atenció d’orientacions i localitzacions durant l’estat d’alarma que ofereix una línia de telèfon directa. L’objectiu és orientar els veïns i veïnes preocupats per les persones que viuen al carrer, així com a les mateixes persones afectades. El telèfon al qual es pot trucar és el 93 829 58 55 i l’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h i de 16h a 19:30h. Amb aquest nou servei, volem escoltar tothom que ho necessiti, saber més sobre situacions de carrer a la nostra ciutat, orientar i oferir informació pràctica i d’utilitat.
 • Les orientacions telefòniques són un servei que des d’Arrels oferim habitualment, a veïns i veïnes preocupades perquè una persona viu al carrer, a persones que pateixen la situació i a entitats i administracions locals que ens contacten. A més d’aquestes orientacions telefòniques, al centre obert d’Arrels també es fan durant tot l’any orientacions presencials a persones que es troben en una situació de carrer; només durant el 2019 al centre obert vam assessorar 1.344 persones. Amb la situació actual destat dalarma no podem orientar presencialment però podem ampliar i potenciar la línia telefònica i vincular-ho al context actual.
 • Ajuda’ns des de casa, #EtsVital! Si veus una persona que dorm al carrer ens pots avisar a través de la nostra APP Arrels Localitzador per saber la ubicació i poder-la visitar des de l’equip de carrer d’emergència que hem creat però també ens pots trucar al 93 829 58 55 perquè t’expliquem com et pots atansar a la persona i quins recursos existeixen, per si la vols informar.

 

Col·labora!

#EtsVital per no deixar ningú enrere i fer valer els drets. Utilitza’ns per fer possible #ningúconfinatalcarrer!

 • Fes un donatiu, a través del nostre formulari web, per bizum al codi 33471 o trucant al 935 514 834 o al 692 689 092.
 • Informa’ns si veus una persona vivint al carrer.
 • Tingues cura de les persones que viuen al carrer. Pregunta, escolta i informa sobre els recursos que hi ha oberts aquests dies.
 • Si des de la teva empresa també voleu donar un cop de mà, ens podeu escriure a empreses@arrelsfundacio.org.

6 thoughts on “Arrels activa un nou equip de carrer i un servei telefònic per fer front a l’estat d’alarma

  1. Hola Sandro, en estos momentos ya hemos cubierto las necesidades de voluntariado que teníamos para el equipo de calle. ¡Gracias por tu interés!

 1. Resto a la vostre disposició. Soc Oscar, tinc 56 anys i visc a gran via cantonada viladomat. Si necessiteu persones per fer qualsevol cosa al meu entorn, ja direu.

 2. Hola,
  Soc la Sara Cuyàs. Siempre he volgut fer voluntariat i mai he sabut com ajudar. M’agradaria poder formar part de l’equip de carrer. Que he de fer?
  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.